12 Haziran 2014 Perşembe

İŞİTME CİHAZLARINDA BAKIM VE TEMİZLİK

İşitme Cihazları Kullanımı Ve Bakımı 

  • Saç spreyi veya makyaj malzemeleriyle temastan kaçının Saç spreyinin püskürtülmesi veya makyaj pudrasının zerreler halinde dağılması, mikrofon deliklerini, ses kontrol veya program kontrol düğmelerini tamamen kapatabilir. Vücut bakım ürünleri kullanmadan önce isitme cihazınızı çıkartın
  • İsitme cihazınızı kirden koruyun İsitme cihazınıza dokunmadan önce ellerinizin temiz ve kuru olmasına dikkat edin. Mikrofon delikleri son derece küçüktür ve isitme cihazları doğru bir sekilde tutulmadığı takdirde tamamen kapanabilir.
  • Düsürmekten kaçının Cihazınızı sert yüzeylere düsürmekten kaçının. Bu durumla özellikle isitme cihazınızı temizlerken veya cihazın pillerini değistirirken karsılasabilirsiniz. Cihazınızın elinizden kayıp düsmesi riskine karsı, takma veya çıkartma islemlerini yumusak bir yüzeyde yapmaya dikkat edin.
  • İsitme cihazınızı yoğun sıcaklıktan koruyun İsitme cihazınızı yoğun sıcaklığa maruz bırakmamaya özen gösterin. Cihazı doğrudan günes ısığından koruyun (evde veya park halindeki araçta) ve ısıtıcıların yakınında bırakmamaya özen gösterin.
  • İsitme cihazınızı nemden koruyun Dus almadan, banyoya girmeden veya yüzmeden önce isitme cihazınızı kulağınızdan çıkarın. Cihaz, yüksek nem düzeyi nedeniyle, banyo ortamında bırakılmamalıdır. Nem ve su yoğusması, isitme cihazınızın elektronik aksamına zarar verebilir. Gece yatarken isitme cihazınızın
    pillerini çıkartmanız ve pil bölmesini açık bırakmanız önerilir, bu sekilde cihazın içindeki nem dağılacaktır. Ayrıca isitme uzmanınızdan temin edebileceğiniz özel kurutma çözümlerini kullanabilirsiniz.
  • Nazikçe temizleyin Cihazlarınızı, isitme cihazlarının temizliği için özel olarak tasarlanmıs temizleme bezleriyle temizleyin. Alkol, çözücüler ve temizlik maddeleri, cihazlara zarar verebilir. İsitme cihazlarınızın doğru çalısması için, cihazlarda ve kulak arkası sistemlerine ait kulak kalıplarında kesinlikle kulak kiri veya diğer birikintilerin kalmaması gerekir. Özel bakım ürünlerini isitme uzmanınızdan temin edebilirsiniz. Ayrıca isitme uzmanınız sizin adınıza cihazlarınızın kontrolünü yapabilir.
  • İsitme cihazlarınızı güvenli bir yerde saklayın İsitme cihazlarınızı uzun bir süre kullanmayacaksanız, pillerini çıkartın ve pil bölmesini açık bırakın. Yüksek düzeyde nem bulunan ortamlarda, isitme cihazlarınızı kuru bir kutuda saklayın. Cihazlarınızı daima saklama kutusunda tasıyın.
  • Çocuklardan ve evcil hayvanlardan uzak tutun Cihazları çocukların ve evcil hayvanların erisemeyeceği yerlerde saklayın. Korumasız bir sekilde ortada bırakılan ve kapatılmayan cihazlar, köpeklerin son derece hassas isitme duyularını rahatsız edebilen çok tiz sesler gönderir; bu gibi durumlarda bazı cihazların tahrip edildiği bilinmektedir.
  • Cihazlar yalnızca bir profesyonel tarafından onarılabilir Tornavidalar ve yağ her isitme cihazının düsmanıdır. Bu tür malzemelerin cihazın elektronik veya mikromekanik aksamına temas etmesi halinde, onarılamaz hasarlar meydana gelebilir. İsitme cihazınızla ilgili bir sorun
    olduğunda isitme uzmanınıza basvurmaktan çekinmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder